Biotaniqe proizvodi za negu kože sadrže prirodno botaničke esencije izvedene iz biljaka metodom ekstrakcije. Pojedini preparati su obogaćeni cvetnim ekstraktima koji su odabrali naši stručnjaci kao što su najvažnija svojstva kože. Oni pružaju dugotrajni, umirujući i kontra-iritacijoni efekat.


Peony Extract (Paeonia Lactiflora L.)
Posebno se preporučuje za osetljivu kožu, crvenilo i iritaciju. Bogatstvo tanina obezbeđuje antibakterijske i antiradikalne aktivnosti.

White Lily Extract (Lilium Candidum L.)
Količina polisaharida i saponina doprinosi snažnim hidratacijskim i omekšavajućim svojstvima. On stvara tanak sloj na koži koji štiti od gubitka vode i na taj način bori se za gubitak čvrstine i elastičnosti. Smiruje iritaciju i ubrzava zarastanje mikro-povreda epidermisa i sitnih ogrebotina..


Hibiscus Extract (Hibiscus sabdariffa L.)
Kombinuje u sebi moć antocijanina, organskih kiselina i ugljenih hidrata. Obilje flavonoida pronađenih u ekstraktu hibiskusa čini ga jakim antioksidantom. Njihova aktivnost u neutralizaciji slobodnih radikala je značajna više nego provitamin, a i time efikasno štiti kožu ćelije od oksidacije i fotoage. Hibiskus zaustavlja kaskadu biohemijske reakcije koje doprinose starenju kože i čija je inicijal faza njeno zapaljivo stanje izazvano elastaznim enzimom. To sprečava degradaciju elastina, održava svoju elastičnost i demonstrira snažna podmlađivačka svojstva.

 

Wild Rose Extract (Rosa Canina L.)
To je izuzetno bogato fenolnim jedinjenjima, koja neutrališu aktivne oblike kiseonika, ometajući štetne efekte slobodnih radikala na koži. Vitamin C stimuliše metabolizam kolagena i deluje snažno protiv starenja. Flavonoidi smanjuju krhkost malih krvnih sudova, ojačavaju ih i sprečavaju oticanje i crvenilo. Ekstrakt ruže takođe ima antibakterijske pogodnosti zbog kojih je prečišćavanje kože izuzetno efikasno i kod njegovog mikroflornog nivoa.


Orchid Extract (Orchis Mascula L.)
Njegova svojstva duguju visokom sadržaju aktivne hidratantne supstance koje održavaju vlagu unutar sloja kože. Zbog svog bogatstva u anthocianins, orchid efektivno neutrališe slobodne radikale, sprečavajući nepovratna oštećenja ćelija koja dovode do upale i bržeg starenja. Otežava iritaciju, smiruje i vraća udobnost koži.

 

 

 

Aqua_Purificata
Aqua Purificata - Voda predstavlja osnovu proizvoda za negu kože i stoga
kvalitet vode koji se koristi u formulaciji je od posebnog značaja.

 

Mnogo je kozmetike zasnovano na vodi, iz sistema za snabdevanje vodom, koji često sadrži trag elementa koji mogu doprineti razvoju mikro-iritacija kože i negativno reaguje sa drugim proizvodima za negu kože (tj. serumom) ili kozmetike u boji (za šminku).
Svaka mikro-iritacija je gvožđe za nanošenje povreda kože, akni i kaskada starenja. Proizvod iz svoje osnove bi trebao biti izuzetno nežan za kožu. Sve formulacije Biotanika su zasnovane na prečišćenju voda Akua Purificata bez prisutnosti u tvrdoj vodi, neškodljivih minerala, kontaminanta ili štetnih patogena. Voda za Biotaničke proizvode za negu kože prolaze kroz reverznu osmozu najsavršeniji trenutno dostupan metod filtriranja. Voda prolazi kroz tanku izdržljivu membranu koja filtrira čak i male nečistoće.

.INOVACIJA!

pro.aQuaLeži u srcu svih preparata Biotanike, Pro.aKua je mešavina sveže, prečišćene vode Akua Purificata i probiotske tehnologije. Pro.aKua je zasnovana na mnogobrojnim prednostima Lactobacillus Ferment Lisate koji selektivno utiču na mikroorganizme kože. To ograničava rast patogena odgovornih za iritacije ili akne i istovremeno stimuliše korisnu mikrofloru koja je zaštitnik kože.
Za razliku od tradicionalnih antibakterijskih proizvoda, Pro.aKua efektivno se bori na patogenoj bakteriji na površini kože bez uklanjanja . Koža zadržava svoju zaštitu i lakše odbija zagađivače životne sredine. Pro.aKua neutrališe kalcijum koji sadrži tvrdu vodu i na taj način minimizira njene iritantne efekte.